Hästträning

STALL VICTORY

Hela hästen i balans från nos till svans!

Hästträning

 

I mitt hästtänk utgår jag ifrån Parelli Natural Horsemanship, PNH. Fastnade för PNH för att det är ett pedagogiskt utbildningssystem för människor som håller på med hästar, oberoende vilken inriktning.

 

När man nämner att man håller på med NH har de flesta förutfattade meningar om vad begreppet innebär och många säger att ”sånt håller inte jag på med” eller ”det är för hästar som har problem”. De flesta kommer i kontakt med NH-tänket när de har en häst de inte klarar av och inte hittar svaren till för att lösa ett problem. Det tycker jag är lite synd, fler borde vara mer öppna för ett mer naturligt sätt att handskas med hästar. Det handlar inte alls om att hästar måste ha ett problem för att man ska börja med NH. Jag blev intresserad för jag såg resultatet av vad det kunde ge och ville ha det resultatet.

Oavsett vad man gör med sin häst är det viktigt att ha en bra och stabil grund att stå på, innan man specialiserar sig i en viss gren. Att man har en bra relation, fungerande kommunikation och förståelse mellan varandra. Genom att kunna läsa av hästen och förstå vilken personlighet hästen har, kan man ta reda på vad som motiverar just den hästen och jobba med hästens motivation.

 

Det finns så mycket mer än bara ridning vi kan göra med våra hästar. Oftast börjar man med hästar för att man vill rida. Men tänk att kunna leka med en häst som vi lekar med en hund. Att bygga upp hästen från marken med lekar som stärker er kommunikation och ditt ledarskap. Markarbete stärker även hästen fysiskt. Det finns många bra övningar till hästar som behöver rehabilitering. Det är fantastiskt att fortsätt att utvecklas och lära sig nya saker med en häst som inte har de bästa fysiska förutsättningar, en häst som tex. inte längre bör ridas.

 

Om du vill ha hjälp erbjuds:

*Lektioner både i markarbete och ridning

*Lastträning

*Problemlösning

*Även lektioner med mina hästar

 

Pris 250kr/lektion

Eller om du vill ge bort en hästupplevelse i present? Kontakta mig för priser - skräddarsyr vi något som passar er!

 

100% Nöjd kundgaranti - är du inte nöjd behöver du inte betala!

 

 

 

Problem med longering? Inte om man använder sig av principerna i circle game:

 

Maria Andersson

070-395 00 04

maria@stallvictory.se

www.stallvictory.se