Victory

STALL VICTORY

Hela hästen i balans från nos till svans!

Tillbaka

 

Victory

 

 

Victory var en varmblodstravare och föddes i Tyskland. Han startade sitt liv som travhäst på ett tävlingsstall i Berlin. Innan jag tog över honom hade en annan tjej honom som ridhäst i några år och det var hon som flyttade honom till Sverige.

 

När jag flyttade till Hultsfred 2005 tog det en månad innan jag saknade hästar för mycket och tog beslutet att hämta Victory. Jag hade honom som foderhäst ett par år, sedan köpte jag honom för 100kr.

I tre års tid trodde jag att jag gjorde allting rätt, men som tur är för Victory kom jag i kontakt med Parelli 2008. Och då började en helt ny resa. Det gick jättebra i början gick igenom level 1 utan problem. Kom ganska långt i level 2 i online och freestyle, där vi kunde rida från halt – skritt – trav – galopp och ner till halt igen med bara en känsla, utan att ta i tyglarna eller skänkla. Det är helt fantastiskt när man uppnår den kommunikationen med en häst!

 

På hösten 2009 bröt många slitskador ut på Victory och jag slutade rida honom då. Men trots att han inte hade de bästa fysiska förutsättningarna så fortsatte vi att utvecklas enormt de kommande åren, speciellt med liberty (frihetsdressyr).

 

Victory var min superhäst! Han har ställt upp i de mest obegripliga situationer och kunde läsa mig som en öppen bok! Han var ledaren i hagen och har varit till stor hjälp med Ace när hon kom. Hon såg upp till Victory som en stor förebild och utan honom hade jag inte kommit så långt som jag har gjort med Ace. Han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

 

Fredagen den 21:a mars 2014 fick Victory springa vidare till de evigt gröna ängarna. Han blev snabbt sjuk och han slutade äta och dricka. Han fick spendera den sista veckan på hästkliniken i ett försök att göra honom bra. Men det rätta beslutet var att låta honom gå vidare. Allt tydde på att han hade tumörer i lymfsystemet. Innan han ens blev sjuk bestämde jag mig för hedra min fina superhäst Victory och namnge verksamheten till Stall Victory. Nu när han har fått galoppera vidare känns det ännu mer rätt att hedra honom.

 

Maria Andersson

070-395 00 04

maria@stallvictory.se

www.stallvictory.se