Om Maria

STALL VICTORY

Hela hästen i balans från nos till svans!

Maria Andersson

 

Jag heter Maria Andersson och bor i Smedby utanför Kalmar. Jobbar heltid på ett stort telebolag samtidigt som jag gärna masserar hästar uöver det. Dessutom sitter jag med i Södermöre Ryttarförenings styrelse. Fritiden ägnar jag mest åt mina två hästar.

 

Jag började rida på ridskola när jag var liten, 10 år blev det på tre olika skolor i Stockholm, där jag är uppväxt. Efter gymnasiet flyttade jag till England, och bodde där nästan ett år. Varje onsdag åkte jag till den idylliska byn Hambeldon och red fyra hästar. Det var en fantastisk natur där, vi red ner i byn, förbi kyrkan och puben, upp i bokskogen och över gröna ängar!

 

När jag flyttade tillbaka till Sverige hade jag fått mersmak av att rida ut fritt i naturen och var inte så sugen på att gå tillbaka till ridskola. Jag blev istället medryttare på ett par olika stall och olika hästar under en period. Red och tränade allt från unghästar till riktigt välutbildade hopp- och dressyrhästar.

 

2005 flyttade jag ner till Hultsfred för att plugga. Det fanns inte så mycket att göra där, festival var det ju bara ett par gånger per år och jag saknade hästlivet. Bestämde mig då får att ta en häst på foder som jag har de ridit lite på sommaren. Han hete Victory. Men det var ingen annan än jag som tyckte det var en bra idé att skaffa häst, min familj, mina vänner, klasskompisar sa att man inte har råd eller tid, att det inte skulle gå. Men jag ville verkligen, och vill man så går det! 1,5 år senare gick flyttlasset ner till Kalmar.

 

När jag 2008 googlade runt på Natural Horsemanship hittade jag Parelli.com. Där kunde man få en gratis introduktions dvd om vad det handlade om. Ett par veckor senare dök den upp i brevlådan och efter att ha sett den halvtimmes långa film var jag fast. Detta kändes helt rätt och precis så jag ville att min relation med hästar skulle vara. Det jag fastnade för hos Parelli är att det är ett utbildningssystem och som är väldigt pedagogiskt. Det var en start på en resa som aldrig tar slut. Jag har fått lära om, lära nytt och göra saker som jag inte ens trodde var möjligt med en häst!

 

Hösten 2009 blev Victory halt och det blev många behandlingar av både veterinärer och alternativa behandlingar. Han blev inte helt bra, men han svarade bra på vissa behandlingar i kombination med att röra på sig lätt. I samband med detta skaffade jag en till häst som jag kunde använda lite mer, jag hittade ett sto, Ace.

 

Victorys skador och rehab ledde även till att jag började utbilda mig till hästmassör våren 2013. Under första perioden han var skadad var det många olika specialister ute som sa olika saker och hade olika teorier. Kände helt enkelt att jag behövde mer kunskap själv.

 

Det som verkligen känns gott i själen är att kunna hjälpa en annan individ, även om det är ett djur eller en människa. Därför är det så givande att jobba med hästar och dess ägare. Att hjälpa hästar för att de ska må bättre genom massage, rätt träning och hästhållning känns helt rätt för mig. Att se utvecklingen hos en individ är den bästa belöningen. Att sedan utvecklas själv, är en del av livet därför söker jag ständig ny kunskap och lärdom.

 

Maria Andersson

070-395 00 04

maria@stallvictory.se

www.stallvictory.se