Stallet

STALL VICTORY

Hela hästen i balans från nos till svans!

Stallet

 

Gården där jag har mina hästar ligger i Trekanten strax utanför Kalmar. Mitt i den småländska idyllen med vacker natur och oändliga ridvägar!

 

Själva stallet består av 6 boxar och uppvärmd sadelkammare. Det finns vinterhagar med lösdrift och 3 sommarhagar. Precis utanför stallet ligger en ridbana.

Min filosofi är att ha en så naturlig hästhållning som möjligt. Därför får mina hästar gå ute på lösdrift året om. De får fri tillgång på grovfoder och självklart färskt vatten. Vintehagen mockas även regelbundet för att hålla marken så ren från parasiter som möjligt. Sen ser det mycket renare och fräschare ut!

 

Det är i helhetssynen på hästhållningen som alla bitarna ska falla på plats. För att få en glad och nöjd häst handlar det om att rutiner i stallet, utevistelse, utfordring, miljön de lever i, träning osv ska ligga till hästens fördel. Hästen har blivit programmerad i miljontals år att leva på ett visst sätt, vi kan inte uppleva dessa behov till 100% men vi kan göra det bäst vi kan.

 

 

Hästarna i stallet

Mina hästar:

Ace

Randver

 

Andra hästar i stallet:

Barney

Z

 

 

Övriga innebode är stallkatter na Hero & Vilda.

 

Hästar vi minns:

Victory

Min första häst hette Victory, han var en mycket speciell häst och det var han som fick mig in på både natural horsemanship spåret och hästmassagen. Han fick i mars 2014 galoppera vidare till de evigt gröna ängarna. Jag bestämde mig faktiskt för detta namn ett par månader innan han gick bort. Men nu känns det mer än rätt att kunna hedra den speciella häst han var.

 

 

Maria Andersson

070-395 00 04

maria@stallvictory.se

www.stallvictory.se